Om oss - vi har erfarenheten

SSM Produkt AB:s maskiner och delar tillverkas i vår fabrik i Uppsala, Sverige . Vi försäkrar att produkterna är av hög kvalitet och har testats noggrant.

Det är väldigt viktigt att ha skridskor som är väl underhållna. Det är här vår expertis spelar in. Vi har ett nära samarbete med ledande tillverkare av skridskoskenor, materialare och spelare. Våra produkter riktar sig till skridskosporterna, där man vill få ut det mesta av sitt material och därmed förbättra prestationerna. Sportutövare över hela världen, allt från amatörer till världselit får sina skridskor slipade och nitade på våra svenska maskiner. Alla våra maskiner kräver föga underhåll och är gjorda för att användas under många års tid. De är lättanvända och ger ett utmärkt resultat.

Med våra produkter går det att göra den avslutande slipningen för att få skridskon vass (skål eller plan undertill). Detta går på alla sorters skridskor, som t.ex. ishockey, konståkning, bandy, short track, long track och långfärdsskridskor. Vi har också maskiner som formar skridskoskenan (profilslipar) för att få speciella radier eller åkytor. Slutligen har vi vår nitmaskin för skridskor, roller blades, pjäxor, skor och ortoser.

SSM vid VM i Moskva 1979

Vår historia

Skridskoslipmaskinen SSM-2 har funnits sedan i slutet av 60-talet då den konstruerades av Rune Gustavsson, då verksam på Osmund Fabriks AB i Uppsala. Han blev via Kurt Jäderström (också på Osmund) kontaktad av det lokala ishockeylaget som inte var nöjt med den skridskosliputrustning som fanns tillgänglig på marknaden. Man ville att Gustavsson skulle göra en helt ny design.

Resten är historia. 10 år senare, i början av 80-talet, bröt sig Gustavsson och Jäderström ur Osmund och bildade ett eget företag, SSM Produkt AB som sedan dess i egen regi tillverkat och sålt skridskoslipmaskiner och nitmaskiner. Företaget som alltsedan starten har legat i Uppsala har för närvarande sju anställda varav flera är från Gustavssons släkt.

Vår produktlinje har ökat med åren, idag erbjuder vi en komplett lösning för slipning av skridskor. Försäljningen sker idag över hela världen men främst inom Norden, Ryssland och övriga Europa. SSM Produkt AB är numera också representerat i Nordamerika och Asien.

Våra kunder

”Landslag, isrinkar, plastisrinkar, sportbutiker, lag samt föräldrar.”

Våra maskiner gjordes först och främst för lag, men designen och priset gjorde dem även populära bland sportbutiker och föräldrar.

Du kan hitta SSM:s utrustning på flera av de stora OS-rinkarna runtom i världen, men vi är även populära bland de mindre isrinkarna. Vi samarbetar med många tillverkare av mobila isrinkar. Du kommer troligtvis se vår utrustning på din mobila isrink.

SSM Produkt AB
De som skapade företaget
SSM-2 genom tiden
SSM-2
med 50 års utveckling
SSM 3D
Den första profilslipmaskinen (70-tal)
SSM 900 universal
Vidareutveckling av profilslip (80-tal)
SSM 900 automatic
Vår automatmaskin från 90-talet
SSM 900 automatic
Produktion av automatmaskin på 90-talet
SSM PROFIL
Optimal profilering av skenor
SSM TT-3
Slipa skridskor snabbt och enkelt!
Håkan Gustavsson
Har drivit SSM de senaste 20 åren
NM-11
Tidigare/nuvarande modell
Föregående
Nästa

Moderna maskiner med tradition

Varje år dyker det upp någonting nytt inom skridskoslipningen som vi måste anpassa oss till, det kan vara allt från nya skridskomodeller som är svåra att slipa till nya tekniker som vi måste fundera över. Vi strävar alltid efter att göra våra maskiner till de bästa på marknaden.

År för år gör vi mindre modifikationer i vår produktlinje för att den ska vara så nära perfektion som möjligt. När du använder en maskin från SSM ska du veta att konstruktionen har gått igenom många år av tester.

Det kan vara bra att veta att de nya produkter och modifikationer som vi tar fram mestadels är kompatibla med äldre versioner av våra produkter. Ifall du skulle behöva/vilja byta en del på en maskin så passar oftast den senaste modellen. Vi fortsätter även att uppdatera vår produktlinje med nya eftersökta produkter. Detta för att hålla vår position som ett av de största märkena i världen inom marknaden för skridskoslipmaskiner.